2008. október 25., szombat

A diáktanács harca a hulladékkal, sörösüvegekkel

A diáktanács harca a hulladékkal, sörösüvegekkel
Önkéntességre fel, takarítsunk!

Folyó év október 18-án, szombaton az Orbán Balázs Gimnázium Diáktanácsának tagjai elszántan, seprűkkel, gereblyékkel a kézben indultak el épülő iskolájuk udvarára, szebbé, otthonosabbá varázsolni annak az épületnek környékét, ahol idén ősztől a suli legkisebb diákjai, az I-IV osztály tanulói tanulnak.

A takarítás nagyon jó hangulatban zajlott, érződött a diákok tenni akarása, és ez egy felemelő érzés.

A munka folyamán a diákok leltárt készítettek a talált tárgyakról: volt ott rengeteg pille-palack, de találtak légyirtót, szavatosságát vesztett ketchup-ot, zoknit, csak az orrán lyukas cipőt valamint egyéb „kincseket”. Kisebb vetélkedés is kialakult, ki fedez fel érdekesebb hulladékot.
Ez az akció egyben jó közösségépítő tevékenységnek is bizonyult. A közös tevékenység közelebb hozta egymáshoz a fiatalokat, akik a kinti munka végeztével még összeültek kiértékelni a nap folyamán végzett tevékenységet, szót ejtettek az ifjúság problémáiról, és arról is, milyen tevékenységeket vegyenek be a diáktanács idei tevékenységi tervébe.

            Következtetésünk egyértelmű: vannak (és reméljük, hogy lesznek) fiatalok, akik bekapcsolódva a civil szférába, önkéntesen, készek tevékenyen alakítani környezetüket, és ez szerintem mindenképp dicséretes, legyen ez példa mindenki számára.

Derzsi Szabolcs

Nincsenek megjegyzések: